Visualiser kroppens bevægelser. Giv studerende en ny forståelse af kroppens biomekaniske sammenhænge med Augmented Reality.

Kinetisense måler kropsbevægelse med moderne AR-kamerateknologi.

Forstå og analysér kroppens bevægelser i real-time.

Engagér studerende i ny og spændende AR-teknologi. 

Løsningen benyttes til undervisning i fysiologi samt tværfaglig undervisning (idræt, fysio og biologi) og projektarbejde på både gymnasier og videregående uddannelser.

Eksempler på Bachelor- og kandidatprojekter

“Implementering af motion capture teknologi”

“Hvilken effekt har et fire ugers balance- og styrketræningsprogram i forhold til den generelle balance og hurtighed for IC Aalborgs speedskatere”

“Balance og ældre”

“Sammenhæng mellem balance og præstation i et on-ice testbatteri for ishockeyspillere”

“Øget performance og nedsat skaderisiko ved implemntering af tre forskellige interventioner hos subelite badmintonspillere”

Hvordan kommer jeg nemt igang?

Aftale

FysioFriends leverer software og kamerateknologi i en samlet pakke, der er klar til brug.

Opsætning & introduktion

Hvordan virker Kinetisense? Vi tager jer igennem opsætning og vigtigste fuktioner med vores superbruger på en 1/2 dags workshop.

Opfølgende besøg

I samarbejde med uddannelsesinstituionen aftales op til 3 x 1/2 dags workshop f.eks. i forbindelse med projekter, teamdage eller åbenthus arragenemter

Support

Har I spørgsmål kan I ringe til vores superbruger indenfor normal åbningstid.

Kinetisense

Mål og visualiser alle kroppens bevægelser med Augmented Reality.

 

Kinetisense er oprindeligt udviklet til fysioterapeuter for at øge kvaliteten og inddrage personer i deres træning. Samtidig er det nemmere at sammenligne data i behandlings- og træningsforløb.

Se demo video af Kinetisense

Uwe G. Kersting, Professor ved Institut for Medicin og Sundhedsteknologi

 

“Mine studerende og jeg selv har anvendt Kinetisense teknologien til flere projekter her på Aalborg Universitet det sidste års tid. Vi er her på stedet meget glade for samarbejdet med FysioFriends og deres teknologi som vi anvender til undervisningsbrug og forskningsprojekter. Vi bruger Kinetisense, fordi det er et supernemt og ligetil værktøj at bruge i og uden for laboratoriet. Det er et markørløst motion-capture system, som kan tracke patientens og atletens biomekanik i realtid og vise biomekaniske forhold i pædagogiske 3D animationer. Dette er med til at skabe fantastiske forudsætninger for en kompleks forståelse af patientens diagnose eller atletens skade/svaghed.”

Christian Neergaard, fysioterapeut og lektor på Københavns Professionshøjskole har været med til at implementere Kinetisense teknologien i Praksis- og Innovationshuset, ser store fordele ved at kunne inddrage teknologien i undervisning:

 

”Kinetisense giver nye innovative undervisningsmuligheder. Det aspekt, at man kan holde klinisk objektive data op mod den studerendes subjektive vurdering og kliniske blik, giver en ekstra dimension i læring og forståelse af bevægelsesanalyse og biomekaniske forhold. En real-time 3D animation er et potent feedback redskab, der kan identificere dysfunktioner i udførelsen af specifikke funktioner. Det kan eksempelvis være den ældre borger, der skal rejse sig op fra en stol og aflaster det ene ben ved at læne kroppen let til modsatte side, eller sportsudøveren, der har brug for detaljerede informationer om de enkelte leds indbyrdes positionering i forhold til hinanden ved eksempelvis spring og styrkeløft. Ved at inddrage Kinetisense i undervisningen får de studerende et ekstra læringsredskab til forståelse af kroppens kompensationer i genoptræningssituationer og i den basale biomekanik.